Filme sociale realizate in cadrul proiectului "The school cinema"“The school cinema a fost proiect de educatie non-formala prin mijloace vizuale (film si fotografie); derulat de Asociatia Komunitas in perioada februarie 2008 - noiembrie 2008.
Coordonatori proiect: Ioana Florea/Miruna Tîrcă
Montaj video: Alexandru Irimia 

Obiectivele proiectului au fost: promovarea solidaritatii intre tineri care apartin claselor asa numite «de mijloc» sau «inalte» si tineri care locuiesc in comunitati urbane dezavantajate (ghetouri); promovarea unor atitudini tolerante si anti-discriminatoare; utilizarea metodelor audio-video ca mijloace de educatie non-formala; producerea de filme si utilizarea tactica a filmului in scopuri de auto-reprezentare si empowerment (emancipare).

In proiect au participat urmatoarele institutii educationale: Scoala Generala 136, Scoala Generala 114 «Principesa Margareta », Colegiul National «George Cosbuc» si Liceul de Muzica «Dinu Lipatti».

Intr-o prima etapa, proiectul a constat in organizarea unor proiectii de filme, a unor exercitii pentru stimularea culturii vizuale si a unor dezbateri in scolile si liceele mentionate. In a doua etapa, elevii au fost implicati in realizarea si distribuirea propriilor productii video, care au atins diverse tematici sociale.

Filme realizate:

1. Scoala din Ghetou - film realizat de elevi ai Scolii 136 din Prelungirea Ferentari
Filmul incearca sa documenteze problemele unor elevi proveniti dintr-un cartier defavorizat al orasului Bucuresti. 


 
2. Scoala viitorului - film realizat de elevi ai Scolii 114 de la Eroii Revolutiei
Perspectivele legate de viitor ale unor elevi de 12-13 ani din Bucuresti3.Un 66 si o viata - film realizat de elevi de la Colegiul National "George Cosbuc"
Un film despre greutăţile vârstei a 3a şi despre poveştile vârstnicilor ca o resursă socială4. Ursitoarele in Bucuresti - proiect video al elevilor de la Colegiul National "George Cosbuc"
O meditaţie vizuală asupra spaţiului public din Bucureşti 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu