Bucurestiul sonor


„Cultures from around the block” a fost un proiect derulat de Asociatia Komunitas in perioada 1 ianuarie – 1 iunie 2008, realizat in cadrul Anului pentru Dialog Intercultural, in parteneriat cu: Multicultural Centre Prague, Research House (UK), Rejs e.V. import-Export: Kultur (Germania), Nadacia Milan Simecku (Slovacia), Fundacja Nowa Ameryka (Polonia) si Centre Bruxellois d´Action Interculturelle (Belgia).


Asociatia Komunitas a lucrat cu 4 echipe formate din elevi ai liceelor “George Cosbuc”, “Ion Barbu” si “Dinu Lipatti” din Bucuresti, realizand diferite ateliere de fotografie si sunet

In cadrul acestor ateliere elevii s-au familiarizat cu utilizarea echipamentelor foto si audio, fiind sustinuti de echipa de proiect in procesul de realizare a anumitor materiale care au avut ca teme principale: autoreprezentarea, diversitatea si dialogul intercultural. Participantii cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani au provenit din medii sociale si culturale diferite.

Atelierele de explorare sonora a Bucurestiului au avut ca obiectiv realizarea unei baze de date cu sunete specifice orasului. Ulterior, sunetele inregistrate de elevi au fost mixate cu ajutorul unor programe de mixaj audio si transformate in instalatii sonore care au fost  prezentate in cadrul unor expozitii organizate in liceele participante (septembrie/octombrie), la Muzeul Taranului Roman (octombrie) precum si in cadrul festivalului “Dialogues of Cultures” (Praga/noiembrie 2008)

Sunetele urbane inregistrate de elevi si remixate pot fi ascultate aici

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu